Följ mig gärna på instagram ♡ @bullmamman.se

Instagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.se

Att Leka på riktigt

Vi gick upp med Mattias imorse och efter frukost tog vi en kort promenad. Sedan har vi lekt i flera timmar. Ibland finns det självklart saker som bara behöver göras. Jag älskar dock när jag tillåter mig att skita i allt, lägga undan telefonen och bara fokusera på mina älsklingar. Det är min värdefullaste tid någonsin och jag riktigt njuter och ser även hur barnen gör det. Vi låg på golvet i lekrummet och byggde tågbana och Wilton stannade upp och kollade på mig med sin mest kärleksfulla blick. Sedan sa han ”min mamma” och log mot mig. Älskade lilla barn.

Brors berättade en så söt sak för ett tag sedan. Vi satt och pratade om just leka med barn och han berättade då att han riktigt mindes känslan av när mamma/pappa satte sig på golvet, inte på huk eller knä, utan när de liksom satte sig på riktigt. Då förstod han att de skulle leka med honom på riktigt och inte bara i förbifarten. Alltså det var så fint och gulligt. Jag tänker rätt ofta på det. Jag vill att grabbarna ska känna att jag ”är där” på riktigt när jag leker med dem. Jag tillhör tyvärr de som kommer på allt man bara kan tänka sig att göra och säga precis när man lagt sig för natten eller satt sig tillrätta. Men jag försöker verkligen leka när jag ska.

För mig är det också viktigt med blandningen. Jag är absolut inte alltid med och leker. Jag tycker det är jätteviktigt att de får leka själv och verkligen få använda sig av sin fantasi. Att ibland få känna känslan av att det är ”tråkigt”, det är exakt det som gör att ens fantasi kommer igång och det är också oftast då man kommer på en massa roligt att göra. Det tycker jag är bland det viktigaste hos barn, att de får ha fantasi. Men som sagt, när jag är med och leker, ja då vill jag leka ”på riktigt”. Då vill jag att de ska känna att jag är där, med i leken, med dem. Ja blandningen är väl det bästa antar jag.

Varma kramar, Amanda

Häng gärna med oss på instagram också!

Gillar

Kommentarer