Följ mig gärna på instagram ♡ @bullmamman.se

Instagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.se

Favoritbrödet

Här kommer receptet på mitt favoritbröd.

2 liter mjöl (eller rågsikt, havregryn, glutenfritt mjöl... Man kan ta det man har hemma helt enkelt. Jag brukar alltid blanda hälften mjöl och hälften havregryn)

2 tsk bakpulver

4 tsk bikarbonat

2 msk fenkål

2 msk anis

(Det går att ersätta dessa kryddor med en påse brödkryddor och ibland tar jag inga kryddor alls och det är lika gott det)

3 dl sirap

1 liter filmjölk

Lite flingsalt


Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sedan sirap och till sist filmjölk. (Tips är att använda sig av ett dl-mått och trycka ner det i mjölblandningen, så du får tre dl-formar. Fyll sedan dessa med sirap och du slipper allt kladd). Blanda ihop allt till en kladdig smet/deg. Häll ner detta i en långpanna och strö på lite flingsalt.

Grädda på 175 grader i ca 40-60 minuter, detta helt beroende på ugn. Dela den på mitten och du ser på en gång om den fortfarande är kladdig eller färdiggräddad.

Enklare bröd går inte att göra och jag vette tusan om jag har ätit något godare heller.

Varma kramar, Amanda

Häng gärna med oss på instagram också!

Gillar

Kommentarer

Ellendelin
Ellendelin ,
Åh, tack för receptet!
nouw.com/ellendelin
_amandanilsson
_amandanilsson,
😘 Hoppas du testar det för du kommer inte ångra dig😊
nouw.com/_amandanilsson