Kladdkakemuffins
I eftermiddags så blev jag så sugen på kladdkakemuffins så det blev till att baka lite. De är ju bara för goda och så enkla att göra. Perfekt när sötsuget kommer på besök.
Du behöver:
100 g smör
2 st ägg
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
2 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör såhär:
Smält smör (kom ihåg att riktigt smör är avslut godast, hoppa margarinet!) och sätt på ugnen på 200 grader.
Ta fram 16 muffinsformar på en plåt.
Rör ägg och socker med en slickepott (undvik att vispa om du vill få dem kladdiga).
Rör sedan i de torra ingredienserna. Jag använder alltid en mjölsikt för att slippa klumpar av kakao eller liknande.
Till sist rör du ner det smälta smöret till en smet.
Sedan klickar du ut smeten med två skedar.
In i ugnen i 8 minuter (såklart skiljer det på ugnar), då får du dem sådär perfekt kladdiga.
De är absolut godast när de fått svalna lite lätt.
Hoppas det smakar!

Varma kramar, Amanda
Häng gärna med oss på instagram också! ♡
Gillar
Kommentarer



