Följ mig gärna på instagram ♡ @bullmamman.se

Instagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.seInstagram bullmamman.se

Leopardkakor

Tidigare i veckan hittade jag detta recept och blev så sugen på att testa baka dem. De blev både fina och jättegoda, så det är nog inte sista gången vi bakar dessa.

Här kommer recept på de som vill testa.

Ingredienser

225 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

7dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kakao

2 msk kakao

Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt sedan äggen och fortsätt vispa till en jämn och fin tjock smet.

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat skål och häll sedan ner det i ”smeten”. Blanda försiktigt tills du har en deg.

Dela degen i 5 lika stora delar. Ta 1/5 av degen och blanda i 1/2 tsk kanel och en 1/2 tsk kakao. Ta en ny 1/5 av degen och blanda i 2 msk kakao. 3/5 låter du vara som de är. Plasta in degarna separat och lägg i kylen i ca 1 timme. (Se bild)

Platta ut den mörkaste degen (men spar en liten klick som du rullar till en tunn korv ca 1 dm lång) till ca 2-3 dm x 1 dm på plastfoliet. Rulla den ljusbruna degen till en lika lång (ca 2-3 dm) korv och lägg den ovanpå och rulla ihop dem. (Se bild)

Lägg rullarna i frysen medan du kavlar ut ursprungsdegen mellan plastfolie. Ta rullarna ur frysen och skär dem i skivor som du sedan lägger på den utkavlade degen likt ett leopardmönster. Lägg sedan på plastfoliet igen och kavla ihop fläckarna i degen. Ta bort plasten och tryck ut kakor med något passande mått. Jag valde att göra mina rätt små.

Grädda i ugnen på 175 grader i ca 10-12 min (tills de börjar få lite färg). Klart!

Ät och njut, eller denna gång. Låt mig säga njut, ät och njut! För visst tusan blir de fina.

Varma kramar, Amanda

Häng gärna med oss på instagram också!

Gillar

Kommentarer

evelinaglad
evelinaglad,
_amandanilsson
_amandanilsson,

Tack fina du! 😊

nouw.com/_amandanilsson